EPC Type D

EPC Type D

EPC is de afkorting van energieprestatiecertificaat. Een EPC toont aan hoe energiezuinig een gebouw is. Er wordt een onderscheid gemaakt in certificaten tussen Residentiële (type A) en Niet-Residentiële gebouwen (Type D). Een residentiële eenheid is bijvoorbeeld een woning, appartement of een collectief woongebouw, zoals een studentenhuis. Een niet-residentieel gebouw is bijvoorbeeld een winkel, horeca-zaak, school, overheidsgebouw, sporthal, ... Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders over de prestatie en de (karakteristieke) energievraag van dit gebouw. Soms is een EPC ook nodig als bewijs voor een premie, subsidie of renovatie. Als erkend energiedeskundige type A en type D maken wij graag voor u het EPC attest op.

De EPC Keuring van uw gebouw

EPBBouwadvies is door het VEKA (Vlaams Energie-agentschap) erkent voor het opmaken van alle typen EPC's. Er zijn er drie: het EPC Bouw wordt opgemaakt voor nieuwbouw of renovatie door de EPB-verslaggever, de energiedeskundige type A maakt de EPC's op voor woningen en de deskundige type D maakt deze op voor niet-residentiële gebouwen.

Onze werkwijze is als volgt

- wij komen ter plaatse en doen de nodige vaststellingen en het onderzoek

- wij kijken naar de isolatiematerialen, de ramen, de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, zonnepanelen, …

- voor niet-residentiële gebouwen analyseren we de energiestromen 

- wij voeren dit in een softwareprogramma van de overheid in

- wij bespreken met u de resultaten

- wij leveren uw EPC documenten af

Geniet van onze snelle service en duidelijke prijs - Indien een EPC in combinatie met een asbestattest wordt aangevraagd geniet u een korting van 10% op het geheel!

De prijs is afhankelijk van het type bebouwing, het aantal vierkante meters bebouwde oppervlakte en de aanwezige installaties.

Niet-residentiële gebouwen = prijs op aanvraag volgens offerte

Handelspanden, bedrijven kantoorgebouwen, industrie of openbare gebouwen: prijs op aanvraag. Bezorg ons de gegevens van het te onderzoeken gebouw of plaats en dan bezorgen wij u een offerte op maat. 

Indien er geen bouwplannen of goede schetsen aanwezig zijn kunnen wij zelf plannen aanmaken.

Wij treden naast Energiedeskundige type A  en D indien gewenst ook op als  gecertificeerd asbestdeskundige inventarisatie en beschikken hiervoor over de nodige OVAM-erkenningen.