Luchtdichtheid - Blowerdoortest

  • Home
  • Luchtdichtheid - Blowerdoortest

Luchtdichtheid - Blowerdoortest

Met een blowerdoortest (ook wel luchtdichtheidsmeting genoemd) worden de luchtlekken van uw woning opgespoord. Langs deze luchtlekken gaat opgewarmde lucht verloren of komt koude buitenlucht ongecontroleerd de woning binnen. 

Blowerdoor

Het is dus van belang om de hoeveelheid en plaats van de luchtlekken van uw woning op te sporen. Zo zal u enerzijds minder energie verbruiken en anderzijds kan u op een eenvoudige en goedkope manier punten winnen om uw E-peil in orde te brengen. 

Er zijn twee soorten blowerdoortests:

A-meting: Deze meting is de eindmeting van een gebouw. Het verslag hiervan kan ingegeven worden in de EPB-software. Voor de timing van een A-meting kan je er best voor zorgen dat alle wanden, plafonds en vloeren zijn afgewerkt. Ook kitwerken rondom de ramen en plinten zullen ervoor zorgen dat je een beter resultaat bekomt tijdens deze meting.


B-meting: Een B-meting zorgt ervoor dat tijdens de bouwfase al duidelijk is waar de luchtlekken zich bevinden. Zo kan er nog tijdig ingegrepen worden voor de uiteindelijke A-meting.

Een goed resultaat bij een blowerdoortest zijn goedkope E-punten om te scoren. Een investering die je dus snel terugverdiend!

Deze metingen worden opgevolgd door een onafhankelijk Belgische certificatie organisme, zodat wij altijd correct volgens de Belgische en Europese normeringen werken.