Uw Asbestattest met korting vanaf bouwjaar 1990

 • Home
 • Uw Asbestattest met korting vanaf bouwjaar 1990

Uw Asbestattest met korting vanaf bouwjaar 1990

Wat kost een asbest-attest bij ons? Vraag hier uw offerte aan. Wij begrijpen het belang van scherpe prijzen voor onze klanten. Onze diensten trachten wij zo betaalbaar en concurrentieel mogelijk te houden, zonder in te leveren op onze kwaliteit. Het asbestinventarisattest Het asbestattest dient om op een overzichtelijke manier asbest in kaart te brengen van gebouwen met een bouwjaar voor 2001. De Vlaamse regering wil op deze manier streven naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Om dit stapsgewijs te bekomen zijn er wettelijk verplichte deadlines opgesteld die worden opgevolgd door OVAM.

Geniet van onze snelle service en duidelijke prijs - Appartementen en woningen met een bouwjaar vanaf 1990 hebben recht op een korting van 10%!

De PRIJS voor een asbestattest voor een studio/appartement of een woning is inclusief 2 GRATIS staalnames  ter waarde van €70 incl BTW.

De prijs is afhankelijk van het type bebouwing

 • Studio: €360 incl BTW
 • Appartement: €400 incl BTW
 • Gesloten bebouwing: €450 incl BTW
 • Open bebouwing: €490 incl BTW
 • Handelspanden, bedrijven kantoorgebouwen, industrie of openbare gebouwen: prijs op aanvraag. Bezorg ons de gegevens van het te onderzoeken gebouw of plaats en dan bezorgen wij u een offerte op maat. 

Onze prijzen zijn steeds inclusief:

 • Twee staalnames
 • OVAM contributie
 • Constructies kleiner dan 50 m2 die zich op hetzelfde perceel bevinden
 • Contributie certificertingsinstelling 
 • BTW
 • Verplaatsingskosten tot 35 km
 • PBM's nodig voor veilige staalnamen

   De kosten voor de verplichte monstername en staalanalyses vanaf het derde staal van niet te definiëren of verdacht asbesthoudende materialen zijn aan €35 excl. BTW/staal

   Indien er geen bouwplannen of goede schetsen aanwezig zijn kunnen wij zelf plannen aanmaken aan €45 excl. BTW

   Wij treden op als  gecertificeerd asbestdeskundige inventarisatie en beschikken hiervoor over de nodige OVAM-erkenningen.

   Onze specialiteit: niet residentiële gebouwen, fabriekshallen, boerderijen, uitzonderlijke panden: voor grotere of afwijkende projecten (meerdere wooneenheden, grotere bijgebouwen, niet-residentieel, industriehallen, grote opslagruimtes, boerderijen, maneche, ...) vraag hier een gedetailleerde offerte op.

   Asbest in en rond de woning

   Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de woningbouw werd gebruikt. Sinds 1998 is het verboden om asbesthoudende materialen te produceren, te verhandelen of te hergebruiken. In woningen die voor 2001 werden gebouwd of verbouwd zijn er mogelijk asbesthoudende materialen aanwezig. Dit brengen wij in kaart.

   Asbestattest

   Verkoopt u een woning gebouwd voor het jaar 2001? Dan is een asbestattest verplicht. Het asbestattest bevat informatie over asbest in de woning en toetst of de woning wel of niet asbestveilig is.

   Wat is het asbestattest?

   Wij komen als asbestdeskundige ter plaatse voor een visuele inspectie en beoordeling, een (eventuele) staalname  en het raadplegen van bewijsdocumenten. Op basis van dit verslag levert de OVAM voor elk eigendom een uniek asbestattest af. Hierin staat de uitspraak over de asbestveiligheid van de woning, maar ook advies over hoe je het aangetroffen asbest kan beheren of verwijderen.

   Het asbestinventarisattest

   Het asbestattest dient om op een overzichtelijke manier asbest in kaart te brengen van gebouwen met een bouwjaar voor 2001. De Vlaamse regering wil op deze manier streven naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Om dit stapsgewijs te bekomen zijn er wettelijk verplichte deadlines opgesteld die worden opgevolgd door OVAM.

   Sinds 22 november 2022 is een asbestattest verplicht bij een (notariële) overdracht naar een nieuwe eigenaar van een gebouw van voor 2001.

   Vanaf 1 mei 2025 is er ook een asbestattest vereist bij de overdracht van de gemeenschappelijke delen (vb. gemeenschappelijke ruimten bij een appartement).

   Vanaf 1 januari 2032 moet elke eigenaar van een gebouw van voor 2001 over een asbestattest beschikken.

   Sinds 1995 is elke werkgever verplicht om over een asbestinventaris te beschikken om zijn werknemers te beschermen en informeren. Laat u bijstaan door ons als specialist voor de inventarisatie en opmaak van uw asbestattest.